Groetjes van Valerio !

Groetjes van Valerio !

Valerio de Knuffelhond. De super schat. Afgelopen maandag zijn jaarlijkse prik gehad en hij kreeg van de dierenarts te horen dat hij er ongelooflijk goed uitziet. Tanden en oren mooi schoon, geen op of aanmerkingen. Maar hij is wel wat kleinzerig. Hij piepte bij het prikje. ?
Woensdagavond ging ik op de grond liggen ivm een spelletje met mijn dochter. Valerio kwam gelijk naar mij toe, ging naast me zitten en begon mij met zijn rechter voorpoot aan te tikken. Omdat ik niet opstond is hij half bovenop mij in gaan liggen, met zijn kop op mijn borstkas. Jip (de andere hond) kwam ook naast me liggen. Ze waren een beetje bezorgd.
Als ik samen met mijn dochtertje even boodschappen ga doen, en de honden blijven thuis bij mijn vriend en zoons, dan worden wij bij terugkomst vanaf het balkon met geblaf en gepiep ontvangen. Zodra wij richting het portiek lopen, stuiven Valerio en Jip naar binnen en staan ze voor de gangdeur te wachten met hevig kwispelende staarten die er dan bijna afvallen. De begroeting is alsof je een jaar weggeweest bent. Valerio kan ook hele gesprekken met je voeren. Dan kijkt hij je aan en maakt dan allemaal geluiden. Wij reageren daarop en praten terug waarop hij dan weer met geluiden terug antwoord. geweldig. Opa en oma vinden het super als de honden er zijn. Gaat mijn vader hele stukken met ze lopen. Valerio is zijn favoriet.
Valerio is dol op de zee. Hij gaat te water. Begin september hebben wij in een groep van 504 honden over het strand in Noordwijk gelopen. We waren meegevraagd door mijn vriendin, waar Jip de hond van haar inmiddels overleden moeder was. In het begin waren Valerio en Jip wat onder de indruk van alle honden, maar dat was heel snel over. Valerio heeft met veel honden in het zeewater gespeeld. Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat er in die gigantische groep honden niet één ongetogen woord tussen honden geweest is.
Mijn dochtertje heeft van oma een speelgoed hondje gekregen dat kan lopen en blaffen. Gisteren tijdens het spelen daarmee liep dat hondje regelmatig richting Valerio. Hij had het kunnen pakken, maar wat doet hij….. met zijn voorpoten het speelgoed hondje opzij duwen onder het mom van “zo…. ga daar maar lopen”.
Met de Corkey pup genaamd Darwin is hij helemaal gek. Door het baasje van Darwin wordt Valerio “ome Valerio ” genoemd. Hij laat zich zogenaamd vloeren door de pup en gaat dan op zijn rug liggen alsof hij zegt “oh oh oh… wat ben jij sterk! Je hebt mij omgegooid!”. Zo lief.
Valerio is echt een geweldige hond.