Honden pension Gran Canaria

Home » Honden pension Gran Canaria

Op vakantie naar Gran Canaria ?? Breng dan een bezoekje aan ons pension…

Bent u een dierenvriend en gaat u op vakantie naar Gran Canaria?  Graag nodigen we u uit om een bezoekje te brengen aan ons pension op Gran Canaria. Hier vangen onze collega’s van Perros sin Fronteras honden op totdat zij naar een pleeggezin / een nieuw thuis door mogen stromen. Zwerfhonden of honden waarvan het baasje niet meer voor hen kon zorgen, vinden langs deze weg een nieuw thuis op Gran Canaria of in Nederland, België of Duitsland.

Iedere zaterdag bezoeken de vrijwilligers het pension en worden de hondjes, vertroeteld, gewassen en leuk op de foto gezet. Als het niet te warm is, zorgen de vrijwilligers samen met de bezoekers voor een ontspannen wandeling.

Op de patio is volop speelgelegenheid en schaduw, zodat ook wanneer de zon schijnt ze lekker kunnen kroelen en ravotten.

Bijna elke week mogen we toeristen begroeten die de hondjes komen bezoeken. De vrijwilligers van Perros sin fronteras zorgen desgewenst ervoor dat de gasten bij hun hotel worden opgehaald en brengen hen uiteraard ook veilig weer terug.

Door op deze kleinschalige manier honden op te vangen, kunnen we vaak een redelijk goede inschatting van het karakter te krijgen. Ook krijgen de honden zo de aandacht die ze verdienen en worden zo geholpen verder te socialiseren.

Het opvangstation kost geld…

Het opvangen van de honden in het opvangstation brengt hoge kosten met zich mee.  De honden krijgen er weliswaar  prima verzorging, schone hokken en mogen elke dag op de patio spelen, maar toch moet elke maand een fikse huur betaald worden. Gelukkig krijgen we regelmatig donaties van de toeristen die een bezoekje brengen aan het pension, echter dekt dit meestal niet de maandelijkse kostenpost voor het opvangen van de honden.

De Spaanse vrijwilligers staan regelmatig op markten en festiviteiten om oa handgemaakte souvenirs te verkopen. Ook kennen we de zgn 5- Euro aktie, waarbij trouwe donateurs maandelijks een kleine bijdrage overmaken .

Wilt u ook iets doen om de dieren in het pension te helpen en het mogelijk te maken om honden op te blijven vangen? Doe dan ook mee aan één van onze sponsor initiatieven.  Voor elke maandelijkse of eenmalige donatie zijn we erg dankbaar. Deze helpen ons deze loden last te verlichten.