Afrika

Home » Pets » Afrika
Afrika
Afrika
Afrika
Afrika
Afrika
Afrika
Afrika
Afrika

Over mij

Update 14 april

Afrika, lief, speels en ondanks dat ze nog de mens die ze niet kent wantrouwt heel aanhankelijk. Het wantrouwen komt waarschijnlijk doordat ze een tijd op straat heeft geleefd. Als ze je vertrouwd laat ze dat merken door bij je te liggen, een lik te geven, maar ook door een poot of haar kop op je schouder te leggen. Wandelen vindt ze geweldig en staat vooraan zodat je haar tuig om kunt doen. Een tuin is wel een must, ze is graag buiten om lekker rond te snuffelen. Eten doet ze nog wel snel en meteen na het laatste brokje rent ze naar buiten om haar behoefte te doen. Ze trekt zich nog wel op aan de andere honden in het gezin. Een plek waar al een andere hond is heeft dan ook zeker onze voorkeur. De bench is geen probleem voor haar, ze gaat er in en wacht geduldig op een snoepje of botje. Afrika is wel een hondje waarbij geduld gevraagd wordt en tijd ingestoken moet worden. Daar krijg je dan een onvoorwaardelijk trouw maatje voor terug.
Update Afrika 17 feb.
Afrika begint goed los te komen, ze is nieuwsgierig, speels en als ze je vertrouwd ligt ze heel graag naast je. Van
een bang hondje is ze nu meer een kat uit de boom kijker geworden.
Ze durft al veel alleen maar zoekt ook nog steeds veel steun bij de andere honden. Ze luistert goed naar haar naam en
vindt het heerlijk om met de andere honden te spelen en rond te rennen. Tijdens het wandelen loopt ze goed mee
en snuffelt er op los. Alles wordt onderzocht en daarbij vergeet ze tijdens de wandeling om haar behoefte te doen.
Hoewel ze al vaak haar behoefte buiten doet heeft ze nog steeds ongelukjes in huis. Je moet haar dan ook nog goed
in de gaten houden. Als ze een speeltje heeft en een andere hond komt te dichtbij laat ze wel haar tanden
zien en gromt wat. Toch kan ze ook heel leuk met een andere hond samen aan een flostouw trekken.
Het zou voor Afrika heel erg leuk zijn om een ander speelkameraadje te hebben en waar ze nog van kan leren.
Hier gaat onze voorkeur dan ook naar uit.
Afrika is op straat door een meisje gevonden en naar het asiel gebracht. We weten dus verder niets van haar achtergrond. Afrika is een bijzonder lief, rank meisje maar erg op haar hoede. Toch vindt ze het heerlijk om geaaid te worden en soms ook om tegen je aan te liggen. Ook buiten is ze erg op haar hoede
en schrikt van geluiden en bewegingen die ze niet kent maar ze herstelt er snel van. In het pleeggezin probeert ze nu met de andere honden te spelen en af en toe pakt ze zelfs zelf een speeltje. Als de bak met brokken er aan komt weet ze van gekkigheid niet wat ze moet doen. Omdat er in het pleeggezin meerdere honden zijn krijgt Afrika haar brokken in de bench. Ze zal waarschijnlijk honger hebben geleden want ze eet erg snel. Afrika probeert alles te ontdekken als je even niet op let, zoals hoe kabels smaken, pluisjes op je kleding, ritsen van de kussentjes op de bank en een krant verscheuren is ook een erg leuke 0bezigheid.
Afrika is nog niet zindelijk en omdat ze zo op haar hoede is zal dat waarschijnlijk iets langer duren. Afrika slaapt ‘s nachts in een ruime bench, dit gaat goed.
Afrika is geen beginnershondje en heeft veel liefde en goede begeleiding nodig, daarom is het van belang dat Afrika voorlopig niet veel alleen gelaten wordt.
Omdat Afrika op haar hoede is zijn op dit moment katten geen bezwaar, zij zal ze niks doen.
Voor Afrika zoeken we baasjes met veel geduld en liefde maar bovenal mensen die al wat ervaring hebben met een hond die vertrouwen moet krijgen in de mens en zijn omgeving.
Onze voorkeur ligt bij mensen die al een stabiele hond hebben. Afrika is gesteriliseerd.
Gewicht ca 12 kilo Schofthoogte ca 40 cm.
Heeft u interesse? Mailt u dan naar info@hondenzondertoekomst.nl

Wil je me adopteren?

Wil je meer over mij weten? Neem dan contact op met de vrijwilligers van Honden zonder toekomst, zij helpen je graag verder.

LET OP: Lees altijd eerst aandachtig ‘Tips over adoptie’ & ‘veel gestelde vragen door’ . Hier vind je al veel informatie die je kan helpen bij het maken van een keuze.